Παίζει στο ΝΒΑ με σκλήρυνση κατά πλάκας


 

 

 

 

 

 

 

Ο Κρις Ράιτ απέδειξε πως τίποτα δεν είναι αδύνατο. Κι όπως ο Μιχάλης Παυλής αγωνίζεται στην ΑΕΚ με σκλήρυνση κατά πλάκας, έτσι και ο Αμερικανός γκαρντ συνεχίζει την καριέρα του, στο ΝΒΑ.

Πριν ένα χρόνο δεν μπορούσε καλά-καλά να περπατήσει δίνοντας μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Χθες ο Κρις Ράιτ έκανε το όνειρό του πραγματικότητα κι άρχισε προπονήσεις με τους Μάβερικς. Ο 23χρονος γκαρντ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα και συνεχίζει την καριέρα του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

«Νιώθω περήφανος γι’ ατό, γιατί αντιμέτωπος με ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα συνεχίζω την προσπάθειά μου και αποτελώ πηγή έμπνευσης για αρκετούς ανθρώπους, ώστε να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη τους», δήλωσε ο Ράιτ, που διαγνώστηκε πως πάσχει από την ασθένεια όσο αγωνιζόταν πέρυσι στην Τουρκία με την Ολίν.

Δεν το έβαλε κάτω, επέστρεψε στα παρκέ και οι εμφανίσεις του στο NBDL με την Αϊόβα Ένερτζι (15π., 7 ασίστ, 4,3 ριμπ. και 1,6 κλεψ. ανά αγώνα) αποτέλεσαν το εισιτήριό του για το ΝΒΑ υπογράφοντας δεκαήμερο συμβόλαιο με το Ντάλας.

«Δεν υπάρχει θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Υπάρχει κίνδυνος υποτροπής, ακόμη και παράλυσης. Όμως με την πρόοδο που σημειώνω και την αθλητική ζωή που κάνω, μειώνεται ο κίνδυνος. Εγώ αρχίζω από εκεί και θα δούμε τι θα γίνει», τόνισε ο απόφοιτος του Τζόρτζταουν. 

 http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=109744&catid=1