Η συνταγή της ημέρας: Γιουβαρλάκια


alt 







Υλικά:
(για τον κιμά)
- 1/2 κιλό κιμά
- 4 με 5 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγο πιπέρι
επιπλέον:
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 3 καρότα
- λίγα κλωναράκια μαϊντανό επιπλέον προαιρετικά
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι
για το αυγολέμονο:
- 2 αυγά
- χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε τα υλικά για τον κιμά όλα μαζί και βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει.
- Μόλις βράσει το νερό κάνουμε μπαλάκια τον κιμά και τα προσθέτουμε στο νερό που βράζει μαζί με λίγο ελαιόλαδο, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και τον μαϊντανό αν επιθυμούμε παραπάνω.
- Μόλις βράσει ο κιμάς ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι ρύζι και το αφήνουμε να βράσει.
- Αφού είναι έτοιμο το ρύζι ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
- Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγο ζωμό από τη σούπα μας.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό από τη σούπα. Προσθέτουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά στην σούπα μας ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κόψει το αυγολέμονο.
- Και τα γιουβαρλάκια μας είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε ζεστά.
Πηγή:sintagesgiagias.info